×
Home Nieuws Livescore

Schokkend nieuws: Donny van de Beek buitengesloten van Manchester United's Champions League selectie!

Schokkend nieuws: Donny van de Beek buitengesloten van Manchester United's Champions League selectie!
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 17:48 uur

Manchester United heeft vandaag de definitieve selectie voor de Champions League bekendgemaakt en tot ieders verrassing maakt Donny van de Beek geen deel uit van de A-lijst. Dit betekent dat de Nederlandse middenvelder geen Europese wedstrijden zal spelen voor United in de komende editie van het prestigieuze toernooi.

Alle deelnemende clubs moeten zowel een A-lijst als een B-lijst indienen bij de UEFA. Op de B-lijst staan alleen spelers die geboren zijn op of na 1 januari 2002 en minimaal twee jaar actief zijn geweest voor hun club. Van de Beek voldoet niet aan deze eisen en staat ook niet op de A-lijst, wat betekent dat hij uitgesloten is van deelname aan de Champions League.

De keuze van manager Erik ten Hag om Van de Beek niet op te nemen in de selectie zal voor de speler zelf niet als een grote verrassing komen. Hij heeft dit seizoen nog geen minuten gemaakt in de Premier League en zag een mogelijke overstap naar Real Sociedad en Lorient mislukken vanwege verschillende redenen.

Hoewel Van de Beek niet op de A-lijst staat, geldt dit wel voor andere spelers met een Eredivisie-verleden, zoals Antony, André Onana, Sofyan Amrabat, Lisandro Martínez en Tyrell Malacia. Deze spelers zullen wel de kans krijgen om zich te laten zien in de groepsfase van de Champions League, waarin United het onder andere zal opnemen tegen Bayern München, Galatasaray en FC Kopenhagen.

Het is een teleurstellende wending voor Van de Beek, die hoopte op speeltijd en zichzelf kon bewijzen op het Europese podium. Het is nu afwachten hoe zijn toekomst bij Manchester United eruit zal zien en of hij elders kansen zal krijgen om zijn talent te tonen.