×
Home Nieuws Livescore

Schouten: Veerman 'best hard' aangepakt in EK-duel

Schouten: Veerman 'best hard' aangepakt in EK-duel
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 8 juli 2024 10:08 uur

Jonge middenvelder Jerdy Schouten heeft zijn steun uitgesproken voor zijn collega Joey Veerman, die volgens hem 'best hard' is behandeld door de Nederlandse voetbalwereld. Tijdens het EK-duel met Oostenrijk werd Veerman in de eerste helft al gewisseld, wat resulteerde in aanzienlijke kritiek op zijn prestaties. Schouten, die zelf actief is in de Serie A bij Bologna, benadrukte dat het belangrijk is om jonge spelers te ondersteunen en niet te snel te oordelen over hun potentieel.

De beslissing om Veerman vroeg in de wedstrijd te vervangen, heeft geleid tot verdeeldheid onder voetbalfans en experts. Sommigen geloven dat de jonge speler meer tijd en vertrouwen verdient om zijn kwaliteiten te tonen, terwijl anderen van mening zijn dat de coach terecht heeft ingegrepen om de wedstrijd te beïnvloeden. Schouten, die zelf bekend staat om zijn technische vaardigheden en doorzettingsvermogen op het veld, begrijpt de druk waarmee jonge talenten te maken hebben en pleit voor een positievere benadering van hun ontwikkeling.

Als ervaren profvoetballer weet Schouten als geen ander hoe belangrijk het is om steun te krijgen vanuit de voetbalgemeenschap. Hij benadrukt dat kritiek constructief moet zijn en gericht moet zijn op het helpen van spelers om te groeien en te leren van hun ervaringen. Met zijn opmerkingen over de behandeling van Veerman hoopt Schouten een bredere discussie op gang te brengen over de manier waarop jonge talenten worden beoordeeld en begeleid in het Nederlandse voetbal.