×
Home Nieuws Livescore

Derksen en Van der Gijp: Xavi Simons moet wijken

Derksen en Van der Gijp: Xavi Simons moet wijken
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 8 juli 2024 00:48 uur

Voetbalanalisten Johan Derksen en René van der Gijp hebben hun bedenkingen geuit over de prestaties van Xavi Simons in het Nederlands Elftal. Derksen was kritisch over de aanvallende middenvelder, die volgens hem tijdens de wedstrijd tegen Turkije net zo zwak speelde als Joey Veerman tegen Oostenrijk. De heren zijn van mening dat Simons niet in de basiself van Oranje thuishoort.

Ondanks de kritiek van Derksen en Van der Gijp, verwachten zij niet dat bondscoach Ronald Koeman Simons uit het team zal halen. De voormalige Barcelona-speler heeft tot nu toe het vertrouwen van Koeman gekregen en lijkt een vaste plek te hebben veroverd in het nationale team. Het is echter duidelijk dat de analisten vinden dat Simons nog niet op het niveau speelt dat van hem verwacht wordt.

De discussie over de positie van Xavi Simons in Oranje zal ongetwijfeld voortduren, met fans en experts die verdeeld zijn over zijn prestaties. Het is aan de jonge middenvelder om te bewijzen dat hij zijn plek in het team verdient en om eventuele twijfels weg te nemen. Ronald Koeman zal uiteindelijk de beslissing moeten nemen of Simons in de basiself blijft staan of dat er veranderingen nodig zijn om het team te versterken.