×
Home Nieuws Livescore

John van Loen onthult: Mikautadze faalde bij Ajax zelf

John van Loen onthult: Mikautadze faalde bij Ajax zelf
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 15:08 uur

Voormalig Ajax-spits John van Loen heeft onlangs in een openhartig gesprek in De Oranjekantine onthuld over de moeilijke periode van Georges Mikautadze bij de Amsterdamse club. Van Loen, die zelf een rijke geschiedenis heeft bij Ajax, bood zijn hulp aan de jonge aanvaller, maar constateert dat het voornamelijk aan Mikautadze zelf te wijten is dat hij niet kon slagen in de hoofdstad.

Mikautadze, die met hoge verwachtingen naar Ajax kwam, kon volgens Van Loen niet aarden in de Nederlandse voetbalcultuur. De Georgische aanvaller slaagde er niet in om zich aan te passen aan de intensiteit en het niveau van de Eredivisie, wat resulteerde in een teleurstellende periode voor hem bij de club.

Van Loen, die bekend staat om zijn eerlijkheid en directheid, benadrukte dat hij Mikautadze alle steun bood die hij kon bieden, maar dat de speler zelf ook de verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn prestaties op het veld. Het is een harde les voor de jonge Georgiër, die nu elders zijn geluk zal moeten beproeven om zijn potentieel waar te maken.

De onthullingen van John van Loen werpen een nieuw licht op de situatie rondom Georges Mikautadze en zijn mislukte avontuur bij Ajax. Het is een herinnering aan de uitdagingen die buitenlandse spelers kunnen tegenkomen wanneer ze naar een nieuwe competitie en cultuur verhuizen, en benadrukt het belang van mentale en emotionele ondersteuning in dergelijke overgangen.