×
Home Nieuws Livescore

Van Hanegem sceptisch over Europese titel Oranje na verlies.

Van Hanegem sceptisch over Europese titel Oranje na verlies.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 13:16 uur

Voormalig voetbalicoon Willem van Hanegem heeft zijn twijfels geuit over de kansen van het Nederlands elftal op een Europese titel. De voetballegende is van mening dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman een sterkere en consistente prestatie moet leveren om kans te maken op de felbegeerde titel. Van Hanegem benadrukt dat het Nederlands elftal niet dezelfde slordige vertoning kan permitteren als tegen Turkije, vooral niet wanneer ze het opnemen tegen sterke tegenstanders zoals Engeland, Spanje of Frankrijk.

De kritische kijk van Van Hanegem komt voort uit zijn jarenlange ervaring in het voetbal en zijn scherpe inzicht in het spel. Als voormalig speler en coach weet hij als geen ander hoe belangrijk consistentie en kwaliteit zijn op het hoogste niveau van het internationale voetbal. De voetbalanalist gelooft dat het Nederlands elftal potentie heeft, maar dat er nog werk aan de winkel is om daadwerkelijk aanspraak te maken op de Europese titel.

Met het EK voetbal in aantocht zal het Nederlands elftal onder leiding van Ronald Koeman zich moeten bewijzen tegen topniveau tegenstanders. Van Hanegem hoopt dat de spelers de kritiek ter harte nemen en laten zien dat ze in staat zijn om te schitteren op het Europese podium. De weg naar een Europese titel zal niet gemakkelijk zijn, maar met de juiste instelling en prestatie is volgens Van Hanegem alles mogelijk in het voetbal.