×
Home Nieuws Livescore

Xhaka mist penaltyreeks door goede reden tegen Engeland.

Xhaka mist penaltyreeks door goede reden tegen Engeland.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 12:16 uur

Zwitserse middenvelder Granit Xhaka heeft zich onthouden van deelname aan de beslissende penaltyreeks tussen Zwitserland en Engeland tijdens het EK. Achteraf werd duidelijk dat Xhaka een geldige reden had voor zijn afwezigheid. De Zwitserse ploeg zag hun EK-avontuur zaterdagavond ten einde komen na een zenuwslopende strafschoppenserie tegen de Engelsen.

Xhaka, een belangrijke speler voor Zwitserland gedurende het toernooi, koos ervoor om niet aan te treden voor de penalties. Hoewel zijn afwezigheid op dat cruciale moment vragen opriep, bleek later dat de middenvelder te kampen had met een blessure die hem belette deel te nemen aan de strafschoppen.

De beslissing van Xhaka om niet deel te nemen aan de penaltyreeks was een teleurstelling voor de Zwitserse fans, die hoopten op een overwinning tegen Engeland. Ondanks zijn afwezigheid toonde Xhaka opnieuw zijn toewijding aan het team door zijn ploeggenoten aan te moedigen vanaf de zijlijn. Met het EK nu achter de rug, zal Xhaka zich richten op zijn herstel en het voorbereiden op het nieuwe seizoen met zijn club.