×
Home Nieuws Livescore

Lineker en Richards: Engeland liever tegen Turkije dan Nederland

Lineker en Richards: Engeland liever tegen Turkije dan Nederland
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 10:32 uur

Voormalige Engelse voetbalsterren Gary Lineker en Micah Richards hebben onthuld dat ze liever hadden gezien dat het nationale team van Engeland het in de halve finale van het EK 2020 tegen Turkije had opgenomen in plaats van Nederland. Lineker en Richards, beiden bekend om hun scherpe analyses en meningen, zijn van mening dat Oranje een geduchte tegenstander is met een indrukwekkende kwaliteit. Ze gaan zelfs zo ver om te stellen dat Nederland een soort 'angstfactor' met zich meebrengt.

Lineker, die een legendarische carrière als spits achter de rug heeft, en Richards, een voormalige verdediger die nu actief is als voetbalanalist, deelden hun standpunt tijdens een recente uitzending. Beide heren benadrukten dat Nederland momenteel een team is om serieus rekening mee te houden en dat hun prestaties op het EK tot nu toe indrukwekkend zijn geweest. Ze geloven dat het Nederlands elftal de potentie heeft om ver te komen in het toernooi en mogelijk zelfs de titel te winnen.

De opmerkingen van Lineker en Richards hebben voor de nodige opschudding gezorgd onder Engelse voetbalfans, die verdeeld zijn over de kwestie. Sommigen zijn het eens met de visie van de voormalige internationals en erkennen de kracht van het Nederlandse team, terwijl anderen liever hadden gezien dat Engeland het tegen Turkije had opgenomen vanwege de vermeende zwakkere tegenstand. Hoe dan ook, de discussie over de 'fear factor' van Nederland en de impact ervan op het EK blijft voortduren in de voetbalwereld.