×
Home Nieuws Livescore

Arnold Bruggink opgelucht na turbulente transfersoap rondom Carel Eiting!

Arnold Bruggink opgelucht na turbulente transfersoap rondom Carel Eiting!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 15:32 uur

Voormalig voetballer Arnold Bruggink kan eindelijk opgelucht ademhalen nu de langdurige transfersoap rondom Carel Eiting tot een einde is gekomen. Na een hevige strijd tussen FC Volendam en FC Twente heeft de middenvelder uiteindelijk de overstap naar Enschede gemaakt, maar niet zonder de nodige onderlinge verwijten.

Bruggink, die tegenwoordig fungeert als technisch directeur, staat dinsdagmiddag voor de camera van ESPN om terug te blikken op de afgelopen weken. Het was een periode waarin hij zijn handen vol had aan de slepende Eiting-soap. "Het was buitengewoon vervelend, voor alle betrokken partijen. Het is gegaan zoals het is gegaan, maar het is gewoon niet de ideale situatie. We hebben gedaan wat we moesten doen en wat we konden doen. Vooral voor Carel vond ik het erg vervelend. Ik begrijp ook wel wat er speelt, met betrekking tot de mensen bij Volendam. Het was gewoon een vervelende situatie."

De 46-jarige Bruggink doelt hiermee op de sterke band die Eiting had met de mensen binnen Volendam. "Ze hadden een hele goede relatie samen, dat wisten wij. Gaandeweg kwamen we erachter dat die band echt heel sterk was. Er was natuurlijk een voorgeschiedenis waarom hij daar is gaan spelen."

Wim Jonk, technisch manager van Volendam, beschuldigde Twente er zondag van om achter hun rug om met Eiting te praten. Bruggink trekt zich echter niets aan van deze uitspraak. "Er zijn zoveel verwijten heen en weer gegaan. Eerlijk gezegd ben ik daar wel een beetje klaar mee. We hebben gewoon geïnformeerd naar de status. Of hij überhaupt geïnteresseerd was, en zo is het uiteindelijk gegaan."

Na alle commotie kan Bruggink nu eindelijk opgelucht ademhalen. De transfersoap is voorbij en Eiting kan zich volledig richten op zijn nieuwe avontuur bij FC Twente. Het is te hopen dat beide clubs nu de rust kunnen vinden om verder te gaan en zich te focussen op het komende seizoen.