×
Home Nieuws Livescore

Schokkende onthulling: Carel Eiting doorbreekt stilte over transfersoap!

Schokkende onthulling: Carel Eiting doorbreekt stilte over transfersoap!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 14:24 uur

In een exclusief interview met ESPN heeft Carel Eiting eindelijk zijn kant van het verhaal verteld over de spraakmakende transfersoap die voorafging aan zijn overstap van FC Volendam naar FC Twente. De middenvelder, die zich ziek meldde bij de Volendammers, heeft nu openhartig gesproken over zijn beweegredenen en de ophef die daarop volgde.

Voor de camera's van ESPN gaf Eiting antwoord op de vraag waarom hij zich ziek meldde bij Volendam. Hij legde uit dat er schriftelijk was afgesproken dat er gezamenlijk naar een oplossing gezocht zou worden voor zijn transfer naar FC Twente. Echter, volgens Eiting werkte de club totaal niet mee aan deze overgang. Dit zorgde ervoor dat hij zich steeds meer buitengesloten voelde en dat zijn situatie steeds onprettiger werd.

"Als sporter wil je natuurlijk presteren en je team helpen. Daarvoor wil je honderd procent fit zijn en niet geblesseerd raken", aldus Eiting. "Het was een moeilijke beslissing, maar ik vond het belangrijk om op deze manier voor mezelf op te komen. De situatie op de club was erg vervelend, maar het had ook impact op mijn hele omgeving. Ik heb contact opgenomen met de clubarts en meerdere keren aangegeven dat ik me niet in staat voelde om op deze manier door te gaan. Daarom ben ik naar mijn huisarts gegaan, een objectievere persoon."

Toen hem werd gevraagd of zijn ziekte mentaal van aard was en of het woord 'ziek' wel de juiste term was, antwoordde Eiting resoluut: "Formeel gezien kun je het wel ziek noemen, dat heb ik ook aan de commissie verteld. Het was niet zo dat ik niet uit bed kon komen, dat was niet het geval. Ik heb wel bijna niet geslapen, maar dat kwam voornamelijk door de stress en spanning. Ik heb me 24 uur voor de wedstrijd afgemeld en eerder al tegen de trainer gezegd dat het niet goed met me ging. Het is pijnlijk om te zien hoe daar vervolgens mee omgegaan wordt."

Met deze laatste opmerking doelt Eiting op de uitspraken van Wim Jonk, de technisch manager van FC Volendam, tijdens een interview bij Goedemorgen Eredivisie. Jonk beweerde dat Eiting de ene dag nog lachend op de training stond en zich de volgende dag ziek meldde. Eiting herkent zich absoluut niet in deze beschuldigingen: "Dat is absoluut niet wat er is gebeurd."

Na maanden van speculatie en onduidelijkheid heeft Carel Eiting nu eindelijk zijn verhaal kunnen doen. Het is duidelijk dat hij zichzelf heeft willen beschermen en opkomen voor zijn eigen welzijn. Met deze openhartige verklaring hoopt Eiting een einde te maken aan de transfersoap en zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe avontuur bij FC Twente.