×
Home Nieuws Livescore

Pedri's EK-droom eindigt door ernstige knieblessure tegen Duitsland.

Pedri's EK-droom eindigt door ernstige knieblessure tegen Duitsland.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 6 juli 2024 17:08 uur

Het EK van de Spaanse revelatie Pedri is vroegtijdig tot een einde gekomen. De jonge middenvelder zal niet meer in actie komen tijdens het Europees Kampioenschap, zo heeft de Spaanse voetbalbond bekendgemaakt. Na een grondig onderzoek is gebleken dat de knieblessure die Pedri opliep tijdens het duel met Duitsland te ernstig is om verder te spelen op het toernooi.

Pedri, die indruk maakte met zijn volwassen spel en technische vaardigheden, zal een flinke tegenvaller moeten verwerken. De 18-jarige speler van FC Barcelona was een belangrijke schakel in het Spaanse elftal en werd gezien als een van de revelaties van het toernooi. Zijn afwezigheid zal dan ook een aderlating zijn voor bondscoach Luis Enrique.

De blessure van Pedri komt op een ongelukkig moment voor Spanje, dat zich momenteel voorbereidt op de kwartfinale van het EK. Met de uitschakeling van Pedri zal Enrique op zoek moeten naar een alternatieve opstelling en tactiek om het gemis van de jonge sterspeler op te vangen. Het is een flinke tegenvaller voor La Roja, die nu zonder een van hun smaakmakers verder moeten strijden om de Europese titel.