×
Home Nieuws Livescore

Villarreal CF ontslaat trainer na teleurstellende seizoenstart!

Villarreal CF ontslaat trainer na teleurstellende seizoenstart!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 13:56 uur

Verrassend nieuws uit het Spaanse voetbal: Villareal CF heeft besloten om trainer Quique Setién de laan uit te sturen. Dit nieuws werd bekendgemaakt via de officiële kanalen van de club. De reden voor het ontslag is de teleurstellende start van het seizoen voor El Submarino Amarillo.

Setién, die eerder een korte periode aan het roer stond bij FC Barcelona, werd op 25 oktober 2022 aangesteld als trainer van Villarreal, nadat Unai Emery vertrok. Ondanks een moeizame start wist de trainer het tij te keren en vocht Villarreal mee voor een plek bij de top vier, hoewel ze uiteindelijk als vijfde eindigden. Toch bleek de selectie moeite te hebben met de speelstijl en bleven er intern twijfels bestaan.

Bij aanvang van dit seizoen verloor Villarreal drie belangrijke spelers, namelijk Nicolas Jackson, Samu Chukwueze en Pau Torres. In de eerste vier competitiewedstrijden behaalde Setién met zijn team slechts drie punten. De enige overwinning was tegen Mallorca, met een nipte 0-1 zege. Daarnaast werden er nederlagen geleden tegen Real Betis (1-2), FC Barcelona (3-4) en Cádiz (3-1). Tijdens de interlandperiode zal Villarreal op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Het is duidelijk dat Villarreal CF op zoek is naar een frisse wind om het tij te keren. De fans hopen op een nieuwe trainer die het team weer naar de top kan leiden. De komende weken zullen cruciaal zijn voor de club, aangezien ze op zoek gaan naar een geschikte opvolger voor Setién.