×
Home Nieuws Livescore

Van Dijk reageert op schokkende uitspraken Van Gaal over WK Qatar: 'Niet mee eens!'

Van Dijk reageert op schokkende uitspraken Van Gaal over WK Qatar: 'Niet mee eens!'
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 12:48 uur

Virgil van Dijk heeft zijn gedachten gedeeld over de opmerkingen van Louis van Gaal met betrekking tot het WK in Qatar. De voormalige bondscoach had het gevoel dat Argentinië het toernooi moest winnen en dat er sprake was van een vooraf bepaald spel. Van Dijk is het echter niet eens met deze visie.

"Inderdaad, ik hoorde het vanmorgen", vertelde Van Dijk aan de NOS over de woorden van Van Gaal. "We hadden vanochtend ook een belangrijke bijeenkomst en dat vond ik persoonlijk van groter belang. Dat is eigenlijk alles. Het is natuurlijk zijn mening en iedereen heeft recht op een mening. Maar ik deel deze mening niet." Argentinië schakelde Nederland uit in de kwartfinales van het laatste toernooi.

Van Gaal had het idee dat het toernooi een vooropgezet spel was, waarbij Argentinië als wereldkampioen uit de bus moest komen. "Als je kijkt naar hoe Argentinië aan doelpunten komt en hoe wij aan doelpunten komen, en hoe sommige Argentijnse spelers over de schreef gingen zonder bestraffing, dan denk ik dat alles van tevoren is bepaald. Ik bedoel precies wat ik zeg. Denk ik dat Messi wereldkampioen moest worden? Ja, dat denk ik."

Het is duidelijk dat Van Dijk en Van Gaal het niet eens zijn over deze kwestie. Het blijft een onderwerp van discussie binnen het Nederlandse voetbal en zal ongetwijfeld nog veel gespreksstof opleveren.