×
Home Livescore

UEFA: Enkel aanvoerder mag met scheids praten in competities

UEFA: Enkel aanvoerder mag met scheids praten in competities
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 16:48 uur

De UEFA heeft met lof gereageerd op de nieuwe regels met betrekking tot de communicatie met scheidsrechters en heeft besloten deze regels ook toe te passen in haar eigen competities. Dit betekent dat vanaf nu alleen de aanvoerder van een team nog met de scheidsrechter mag overleggen tijdens wedstrijden in de Champions League, Europa League en Conference League. De bond heeft dit nieuws bekendgemaakt via haar officiële kanalen.

Deze verandering in de communicatieregels is bedoeld om de interactie tussen spelers en scheidsrechters te stroomlijnen en eventuele misverstanden of conflicten te voorkomen. Door slechts één aanspreekpunt toe te staan, hoopt de UEFA de arbitrage tijdens wedstrijden te verbeteren en de besluitvorming te versnellen. Dit initiatief past binnen de bredere inspanningen van de bond om de kwaliteit en eerlijkheid van het Europese voetbal te waarborgen.

De nieuwe regels zullen naar verwachting een impact hebben op de dynamiek van het spel en de manier waarop teams en scheidsrechters met elkaar omgaan op het veld. Spelers zullen zich moeten aanpassen aan deze verandering en hun communicatievaardigheden wellicht op een andere manier moeten benutten. Het is nog afwachten hoe deze aanpassing in de praktijk zal uitpakken en of het daadwerkelijk zal bijdragen aan een soepel verloop van de wedstrijden in de UEFA-competities.