×
Home Livescore

Turkije vecht schorsing Demiral aan bij CAS UEFA

Turkije vecht schorsing Demiral aan bij CAS UEFA
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 14:24 uur

Turkije heeft aangekondigd dat het niet instemt met de beslissing van de UEFA om Merih Demiral uit te sluiten van twee wedstrijden. De Turkse verdediger kreeg deze schorsing opgelegd vanwege het maken van de 'wolvengroet' tijdens een recente interland. De Turkse voetbalbond heeft aangegeven dat ze in beroep zullen gaan bij het CAS (Court of Arbitration for Sport) om de straf aan te vechten.

Demiral, die speelt voor Juventus in de Serie A, bracht de 'wolvengroet' als eerbetoon aan zijn Turkse afkomst na het scoren van een doelpunt tijdens een interlandwedstrijd. De UEFA beschouwde dit gebaar echter als een politiek statement en legde de schorsing op vanwege het overtreden van de regels omtrent politieke gebaren op het voetbalveld.

De Turkse voetbalbond is van mening dat het gebaar van Demiral geen politieke lading had, maar slechts een uiting was van zijn identiteit en trots. Ze benadrukken dat het maken van de 'wolvengroet' een culturele traditie is in Turkije en geen politieke boodschap bevat. Daarom zijn ze vastbesloten om de schorsing aan te vechten en hopen op een rechtvaardige beslissing van het CAS.