×
Home Livescore

Opmerkelijke keuze Ajax: Jan van Halst als tijdelijk directeur!

Opmerkelijke keuze Ajax: Jan van Halst als tijdelijk directeur!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 11:48 uur

Voormalig voetballer Kenneth Perez keek met grote verbazing toe hoe Ajax Jan van Halst heeft aangesteld als interim algemeen directeur. Tijdens een interview met Voetbalpraat van ESPN uitte de analist zijn ongeloof over de keuze voor Van Halst en de mogelijke komst van Alex Kroes naar Ajax.

"Je hebt bij een minder succesvolle club niet bepaald indruk gemaakt, eerder het tegenovergestelde", bekritiseerde Perez de periode van Van Halst bij Twente. Van 2016 tot 2018 was de voormalige Ajax- en Twente-speler werkzaam bij de club, waarin Twente degradeerde. "En dan denkt de grootste en belangrijkste club van Nederland: hij kan het wel bij ons. Dus als je niet in staat bent om een lokale supermarkt te managen, ga je even de hele Albert Heijn runnen."

Perez benadrukte ook de aparte situatie waarin Van Halst na zijn interim-functie terugkeert naar zijn oude rol in de raad van commissarissen. "Het grappige is: hij is nu algemeen directeur, straks komt Kroes, dan gaat hij terug naar de raad van commissarissen en moet hij dus oordelen over zijn eigen functioneren in die vier maanden. Nou, dat waren dan de beste vier maanden ooit bij Ajax. Dat is toch een absurde situatie bij zo'n club. Ik wens hem het beste, hij was een goede collega hier, maar ik vind dit een heel vreemde gang van zaken."

Op dinsdag werd bekend dat Van Halst tot 15 maart 2024 algemeen directeur zal blijven bij Ajax. Op die datum vervalt het non-concurrentiebeding tussen Kroes en AZ, waardoor de bestuurder aan de slag kan in Amsterdam.