×
Home Livescore

UEFA schorst Demiral voor 'wolvengroet' in duel tegen Oranje

UEFA schorst Demiral voor 'wolvengroet' in duel tegen Oranje
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 4 juli 2024 21:32 uur

Het Duitse BILD heeft onlangs gemeld dat de UEFA van plan is om Merih Demiral voor twee wedstrijden te schorsen, waardoor hij niet beschikbaar zal zijn voor het aankomende duel van Turkije tegen het Nederlands elftal in de kwartfinale van het EK. De verdediger bracht de omstreden 'wolvengroet' uit nadat hij voor de tweede keer wist te scoren in de wedstrijd tegen Oostenrijk.

Demiral's actie heeft tot veel ophef geleid binnen de voetbalwereld, aangezien de 'wolvengroet' wordt geassocieerd met een nationalistische en politieke boodschap. De UEFA heeft streng opgetreden tegen dergelijke uitingen van politiek en heeft besloten om Demiral te schorsen voor zijn gedrag op het veld.

De afwezigheid van Demiral zal een grote aderlating zijn voor het Turkse team, aangezien hij een belangrijke speler is in de verdediging. Zijn schorsing zal ervoor zorgen dat de bondscoach op zoek moet naar een alternatieve opstelling om het Nederlands elftal te kunnen bestrijden in de cruciale kwartfinale van het EK. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarbij de afwezigheid van Demiral zeker voelbaar zal zijn voor het Turkse team.