×
Home Nieuws Livescore

Ajax lanceert innovatieve opleiding om oud-spelers aan de club te binden!

Ajax lanceert innovatieve opleiding om oud-spelers aan de club te binden!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 10:32 uur

Ajax lanceert een innovatief initiatief om oud-spelers nauwer bij de club te betrekken. Het idee is ontstaan uit een samenwerking tussen commercieel directeur Menno Geelen en voormalig speler Siem de Jong, maar ook Kelly Zeeman, Ricardo van Rhijn en Daniel de Ridder zullen deelnemen aan het opleidingstraject.

Geelen benadrukt het belang van oud-Ajacieden binnen de club. "Zowel de directie, de Raad van Commissarissen, clubleden als onze achterban vinden het essentieel dat oud-spelers betrokken zijn bij Ajax. Op De Toekomst zijn al meerdere oud-spelers actief, maar we willen hen ook graag buiten het veld bij de club betrekken. Ik heb zelf ervaren hoe prettig het is om met Edwin van der Sar samen te werken."

Volgens Geelen is het opleidingstraject al goed uitgewerkt. "We hebben een tweejarig programma opgesteld waarin de deelnemers aan verschillende projecten zullen deelnemen, meelopen op verschillende afdelingen en externe cursussen zullen volgen. Ze zullen brede ondersteuning krijgen vanuit de directie, de Vereniging en onze leidinggevenden. Daarnaast maken we gebruik van de kennis en ervaring van de Ajax Coaching Academy."

Voor de spelers die deelnemen aan het project is het geen vrijblijvende opleiding. Er wordt ook daadwerkelijk iets van hen verwacht. "Commitment. We willen graag dat zij hun kennis en ervaring meenemen naar de organisatie. Ajax is en blijft een voetbalclub, maar we zijn ook actief buiten het veld. Wat zij kunnen bijdragen op het gebied van ervaring en topsportmentaliteit is van onschatbare waarde."

Volgens Siem de Jong kan het traject oud-spelers ook helpen om de laatste stap te zetten richting een baan bij Ajax. "Ik volg al geruime tijd met grote interesse wat Ajax allemaal doet buiten het veld. Daar wil ik graag aan bijdragen. Er zijn veel mensen binnen de club met een brede opleidingsachtergrond en indrukwekkende ervaring, daar kunnen we veel van leren."

Welkom terug, Ricardo, Siem, Kelly & Daniël! ⚪️🔴⚪️ @MennoGeelen: 'We vinden het belangrijk dat er oud-Ajacieden rondlopen bij de club. Op De Toekomst zijn meerdere oud-spelers actief maar we willen ze ook graag buiten het veld bij Ajax betrekken.' #ForTheFuture — AFC Ajax (@AFCAjax) September 5, 2023