×
Home Nieuws Livescore

Van Gaal onthult schokkende waarheid: Argentinië's WK-titel was vooropgezet spel!

Van Gaal onthult schokkende waarheid: Argentinië's WK-titel was vooropgezet spel!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 10:09 uur

Louis van Gaal heeft tijdens de recente Eredivisie Awards voor opschudding gezorgd met zijn uitspraken over de wereldtitel van Argentinië. De voormalig bondscoach noemde het een 'vooropgezet spel' in een interview met de NOS. Deze woorden hebben niet alleen in Nederland voor commotie gezorgd, maar worden ook breed uitgemeten in de buitenlandse media.

Het Spaanse medium Mundo Deportivo kopte met 'Van Gaal gooit bom' en beschrijft hoe Van Gaal tijdens het toernooi al de nodige conflicten had met Lionel Messi en zijn teamgenoten. Er wordt veel aandacht besteed aan de verhouding tussen Van Gaal en de FIFA, terwijl de Argentijnse media zich meer richten op de controverse tussen de Nederlandse coach en hun eigen land, vooral met betrekking tot Messi.

Infobae kopte met 'Nieuwe aanval van Van Gaal tegen Argentinië' en Minuto Uno stelt dat Van Gaal zich opnieuw richt op de WK-winnaar. Het Argentijnse medium Olé wijdde een artikel aan de uitspraken met de titel 'Nieuwe provocatie van Van Gaal jegens Messi'. De Argentijnse media zijn het er allemaal over eens dat Nederland de nederlaag nog steeds niet heeft kunnen verwerken. TyC Sports schrijft zelfs dat de wond nog steeds bloedt op een ongekende manier.

De uitspraken van Van Gaal hebben dus voor de nodige ophef gezorgd, zowel in Nederland als in het buitenland. Het lijkt erop dat de rivaliteit tussen Van Gaal en Argentinië nog lang niet is uitgedoofd en dat de discussie over de wereldtitel nog lang zal voortduren.