×
Home Nieuws Livescore

Owen Wijndal verruilt Ajax voor Belgische kampioen na teleurstellend seizoen!

Owen Wijndal verruilt Ajax voor Belgische kampioen na teleurstellend seizoen!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 08:24 uur

Opvallend nieuws uit de voetbalwereld! Owen Wijndal, de 23-jarige linksback van Ajax, heeft besloten om zijn geluk elders te beproeven. Na een teleurstellend jaar in Amsterdam, waarin hij niet kon voldoen aan de hoge verwachtingen, is hij nu op weg naar een nieuw avontuur. De Telegraaf meldt namelijk dat Wijndal voor de rest van het seizoen wordt verhuurd aan Royal Antwerp FC.

Een jaar geleden maakte Wijndal de overstap van AZ naar Ajax voor maar liefst tien miljoen euro. Helaas kon hij zijn belofte niet waarmaken in de Johan Cruijff Arena. Hij verloor de concurrentiestrijd en zijn perspectief werd dit seizoen niet beter door de komst van Borna Sosa en Gaston Ávila. Alsof dat nog niet genoeg was, heeft trainer Maurice Steijn ook nog jeugdproduct Anass Salah-Eddine tot zijn beschikking.

Volgens De Telegraaf heeft Wijndal nu besloten om zijn heil ergens anders te zoeken. Hij zal het seizoen op huurbasis afmaken bij Antwerp, waar technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel hem met open armen ontvangen. De Belgische kampioen was op zoek naar een vervanger voor Ávila, die door Ajax werd aangetrokken.

Hoewel Wijndal nog een contract heeft bij Ajax tot medio 2027, lijkt hij nu zijn kansen te willen grijpen bij Antwerp. Dit seizoen heeft hij slechts twee competitieduels gespeeld, waarvan één minuut tegen Heracles Almelo en een helft tegen Excelsior. Het is duidelijk dat Wijndal op zoek is naar meer speeltijd en nieuwe uitdagingen.

We zijn benieuwd hoe Wijndal het zal doen bij Antwerp en of hij daar zijn carrière weer nieuw leven kan inblazen. Het is in ieder geval een gedurfde stap van de jonge linksback. We wensen hem veel succes en kijken uit naar zijn prestaties in België!