×
Home Nieuws Livescore

Ophef in Turkije over Duitse kritiek op juichgebaar

Ophef in Turkije over Duitse kritiek op juichgebaar
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 4 juli 2024 09:08 uur

In Nederland is ophef ontstaan over de reacties van de Duitse minister Nancy Faeser op het juichgebaar van de Turkse voetballer Merih Demiral tijdens het EK. Demiral vierde zijn doelpunt met de 'wolvengroet', een gebaar dat geassocieerd wordt met de rechts-extremistische beweging 'De Grijze Wolven'. Faeser's opmerkingen hebben in Turkije voor verbazing gezorgd, aangezien zij kritiek uitte op het gebaar van Demiral.

Het juichgebaar van Demiral heeft een discussie aangewakkerd over politieke symboliek in de sport. De 'wolvengroet' wordt gezien als een provocerend gebaar dat niet thuishoort op het voetbalveld. De reacties van Faeser hebben geleid tot verdeeldheid tussen verschillende partijen, waarbij sommigen haar steunen en anderen haar beschuldigen van inmenging in sportzaken.

De kwestie heeft ook de aandacht getrokken van voetbalfans en experts, die debatteren over de grens tussen sport en politiek. Demiral zelf heeft nog niet gereageerd op de controverse rondom zijn juichgebaar. Het incident benadrukt de gevoeligheid van politieke symbolen in de sportwereld en roept vragen op over de verantwoordelijkheid van sporters en officials bij het vermijden van controversiƫle uitingen.