×
Home Nieuws Livescore

Ajax zoekt Zuid-Amerikaanse rechtsbuiten, Berghuis niet eerste keus

Ajax zoekt Zuid-Amerikaanse rechtsbuiten, Berghuis niet eerste keus
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 4 juli 2024 08:16 uur

Ajax heeft zijn zinnen gezet op het versterken van de rechtsbuitenpositie en richt zijn pijlen op de Zuid-Amerikaanse markt, zo meldt Voetbal International in een recente analyse. De Amsterdamse club is vastbesloten om een nieuwe aanvaller aan te trekken die de aanval van extra dynamiek kan voorzien. Met Steven Berghuis niet langer als eerste keuze voor deze positie, kijkt Ajax nu naar talentvolle spelers uit Zuid-Amerika om het team te versterken.

De keuze om de Zuid-Amerikaanse markt te verkennen is geen verrassing, gezien de succesvolle geschiedenis van Ajax met het aantrekken van talentvolle spelers uit deze regio. Spelers als David Neres en Antony hebben in het verleden laten zien welke impact zij kunnen hebben op het spel van de club. Ajax hoopt nu opnieuw een gouden greep te doen door een veelbelovende rechtsbuiten aan te trekken die direct van toegevoegde waarde kan zijn voor het team.

Met Steven Berghuis die niet langer als eerste keuze wordt beschouwd voor de rechtsbuitenpositie, zal de concurrentie voor deze plek naar verwachting toenemen. De druk op de huidige spelers in de selectie om hun prestaties te verbeteren zal hierdoor toenemen, wat kan leiden tot een verhoogde strijd om een basisplaats. Ajax zal nauwlettend blijven zoeken naar versterkingen om de concurrentie binnen het team te stimuleren en de prestaties naar een hoger niveau te tillen.