×
Home Nieuws Livescore

Directeur voetbalzaken en scouts Ajax in hevige ruzie: beleid onder vuur!

Directeur voetbalzaken en scouts Ajax in hevige ruzie: beleid onder vuur!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 07:32 uur

Het rommelt flink binnen de gelederen van Ajax. Er is duidelijk geen klik tussen Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken, en de scoutingsafdeling. Volgens bronnen heeft er afgelopen vrijdag een hevige confrontatie plaatsgevonden tussen de Duitser en zijn scouts.

Wilfred Genee, bekend van Veronica Offside, onthult dat de discussie tussen Mislintat en de scouting behoorlijk uit de hand is gelopen. "Er was sprake van een hevige ruzie. Maurits Hendriks, Chief Sports Officer, heeft duidelijk de kant van Mislintat gekozen. Het lijkt erop dat Mislintat door Hendriks is aangesteld", aldus Genee.

Genee heeft ook gesproken met Georgette Schlick, lid van de raad van commissarissen van Ajax, over de situatie. "Ik vroeg haar of ze tevreden was met de gang van zaken rondom de transfers. Ze antwoordde dat de Raad van Commissarissen daar niet over gaat. Ik vroeg haar vervolgens of ze er dan geen gevoel bij had. Dat bleek niet het geval te zijn", vertelt Genee.

Ook Kenneth Perez, voetbalanalist, is op de hoogte van het conflict tussen Mislintat en de scouting. Hij deelt een anekdote over Anton Gaaei, een Deense speler die voor 4,5 miljoen euro naar Ajax is gehaald. "Het is een opmerkelijk verhaal. De Deense scout van Ajax belt iedereen op om te benadrukken dat hij niets te maken heeft gehad met de transfer van Gaaei, haha", vertelt Perez.

"Perez vervolgt: "Mensen in de voetbalwereld kijken hem nu met argusogen aan en vragen zich af waarom hij Gaaei heeft aangeboden bij Ajax. Maar hij beweert dus dat hij er niets mee te maken heeft. Dit zegt wel iets over het beleid. De scout die verantwoordelijk is voor het volgen van spelers wordt simpelweg gepasseerd."