×
Home Livescore

Scheidsrechter weigert hand Pulisic na Copa América duel

Scheidsrechter weigert hand Pulisic na Copa América duel
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 3 juli 2024 21:08 uur

Na de spannende Copa América-wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Uruguay, waarbij Uruguay met 1-0 won, ontstond er ophef rond scheidsrechter Kevin Ortega. De arbiter weigerde namelijk een hand te geven aan Christian Pulisic, de Amerikaanse sterspeler en aanvoerder. Tijdens de wedstrijd waren er meerdere meningsverschillen tussen Pulisic en Ortega, wat leidde tot een gespannen sfeer op het veld.

Ortega, die duidelijk zijn frustratie liet blijken, nam de beslissing om Pulisic na het laatste fluitsignaal geen hand te geven. De Amerikaanse voetballer leek verbaasd en teleurgesteld over deze actie van de scheidsrechter. Het gebaar van Ortega zorgde voor veel discussie en speculatie in de voetbalwereld, waarbij velen zich afvroegen of het wel gepast was om op deze manier met een speler om te gaan.

De weigering van Ortega om Pulisic een hand te geven, werpt een schaduw over de verder sportieve wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Uruguay. Het incident zal ongetwijfeld nog lang worden besproken en roept vragen op over de relatie tussen scheidsrechters en spelers in het internationale voetbal. Het is afwachten hoe deze gebeurtenis zich verder zal ontwikkelen en of er eventuele consequenties zullen volgen voor de scheidsrechter.