×
Home Nieuws Livescore

Van Gaal onthult schokkende samenzwering: Messi moest wereldkampioen worden!

Van Gaal onthult schokkende samenzwering: Messi moest wereldkampioen worden!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 07:08 uur

Louis van Gaal uit zijn twijfels over de eliminatie van het Nederlandse nationale team tegen Argentinië tijdens het afgelopen WK. De voormalige bondscoach heeft het gevoel dat 'Lionel Messi wereldkampioen moest worden', onthult hij tijdens een exclusief interview op de Eredivisie Awards.

Van Gaal werd maandag geëerd met een prestigieuze oeuvre-award. In een gesprek met de NOS blikt hij terug op zijn laatste meesterwerk: het WK in Qatar. Oranje verloor in de kwartfinales van de uiteindelijke wereldkampioen Argentinië, die een 2-0 voorsprong uit handen gaf, maar uiteindelijk toch te sterk bleek na een zenuwslopende strafschoppenserie. "Ik wil eigenlijk niet te veel zeggen", begint de gerenommeerde trainer in eerste instantie.

"Als je kijkt naar hoe Argentinië tot doelpunten komt en hoe wij tot doelpunten komen, en hoe sommige Argentijnse spelers over de schreef gaan zonder gestraft te worden, dan denk ik dat er sprake is van een vooropgezet plan", vervolgt Van Gaal, wanneer hem wordt gevraagd wat hij precies bedoelt. "Ik bedoel alles wat ik zeg. Denk ik dat Messi wereldkampioen moest worden? Ja, dat denk ik wel."

Van Gaal is vervolgens niet te spreken over de NOS-verslaggever die door blijft vragen. "Je bent een bedrieglijke persoon. Tot ziens."