×
Home Nieuws Livescore

Perez en Kwakman: Koeman kiest voor weerstand bij Oranje

Perez en Kwakman: Koeman kiest voor weerstand bij Oranje
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 3 juli 2024 11:16 uur

Voormalige voetballers Kenneth Perez en Kees Kwakman hebben opgemerkt dat bondscoach Ronald Koeman steeds vaker lijkt te kiezen voor een meer weerbarstige aanpak bij het Nederlands Elftal. Tijdens een analyse in het EK-programma van ESPN bespraken Perez en Kwakman de beslissingen van Koeman om Steven Bergwijn in de basisopstelling te plaatsen en Joey Veerman in te brengen als wisselspeler.

Perez en Kwakman, die regelmatig als analisten optreden, merkten op dat Koeman een duidelijke voorkeur lijkt te hebben voor spelers die bereid zijn om de strijd aan te gaan en zich niet zomaar gewonnen geven. De keuze om Bergwijn een basisplaats te geven en Veerman in te brengen als invaller past volgens hen in deze trend van 'voor weerstand kiezen'.

De oud-voetballers analyseerden de impact van deze keuzes op het spel van Oranje en waren het erover eens dat Koeman met zijn selectiebeleid een bepaalde mentaliteit probeert te creëren binnen het team. Door spelers op te stellen die bereid zijn om hard te werken en zich te meten met de tegenstander, hoopt Koeman de weerbaarheid en vechtlust van het Nederlands Elftal te versterken.

De discussie over de keuzes van Koeman en de mogelijke strategie achter zijn selectiebeleid zorgt voor interessante inzichten in de aanloop naar het EK. Met Perez en Kwakman als ervaren analisten belooft het EK-programma van ESPN een schat aan informatie en discussie te bieden over de tactische keuzes en ontwikkelingen binnen het Nederlands Elftal.