×
Home Nieuws Livescore

Iordanescu overweegt afscheid als bondscoach na verlies Oranje.

Iordanescu overweegt afscheid als bondscoach na verlies Oranje.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 3 juli 2024 09:56 uur

Na de teleurstellende 0-3 nederlaag tegen het Nederlands elftal heeft Edward Iordanescu aangegeven dat hij overweegt om zijn functie als bondscoach van Roemenië neer te leggen. De keuzeheer liet weten dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin en dat dit een belangrijke overweging is in zijn besluitvorming. Iordanescu heeft de afgelopen periode intensief gewerkt aan het Roemeense nationale team, maar lijkt nu toe te zijn aan een nieuwe balans tussen werk en privéleven.

De 41-jarige Iordanescu, die zelf ook een voetbalachtergrond heeft als voormalig profvoetballer, staat voor een lastige beslissing. Als bondscoach heeft hij de verantwoordelijkheid over het reilen en zeilen van het nationale team en draagt hij bij aan de ontwikkeling van het Roemeense voetbal. Echter, de druk en het intensieve schema van een bondscoach eisen vaak veel tijd en energie, wat ten koste kan gaan van persoonlijke relaties en vrije tijd.

Het is nog niet duidelijk wanneer Edward Iordanescu zijn definitieve besluit zal nemen over zijn toekomst als bondscoach. De Roemeense voetbalbond zal ongetwijfeld in gesprek gaan met Iordanescu om te kijken naar mogelijke oplossingen of alternatieven. Voor nu blijft het afwachten hoe deze situatie zich verder zal ontwikkelen en of er een nieuwe koers zal worden ingezet voor het Roemeense nationale team.