×
Home Nieuws Livescore

Derksen: Memphis probleem, Weghorst basis, Xavi Simons afgekeurd

Derksen: Memphis probleem, Weghorst basis, Xavi Simons afgekeurd
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 3 juli 2024 09:08 uur

Voormalig profvoetballer en voetbalanalist Johan Derksen heeft zijn ongezouten mening gegeven over de huidige situatie van het Nederlands Elftal. Tijdens de uitzending van Vandaag Inside Oranje heeft Derksen verklaard dat hij van mening is dat Memphis Depay 'het grote probleem van Oranje' aan het worden is. De spits, die momenteel niet in topvorm verkeert, zou volgens Derksen plaats moeten maken voor Wout Weghorst in de basisopstelling.

Derksen pleit voor een basisplek voor Weghorst, die momenteel uitkomt voor VfL Wolfsburg in de Bundesliga, vanwege zijn sterke prestaties en doelgerichtheid. De voormalige profvoetballer is van mening dat Weghorst een betere optie is voor het Nederlands Elftal dan Depay, die de laatste tijd moeite heeft om zijn stempel te drukken in het team.

Naast zijn kritiek op Depay uitte Derksen ook zijn ongenoegen over een bepaalde actie van Xavi Simons, het jonge talent dat momenteel bij Paris Saint-Germain speelt. Derksen kon deze actie absoluut niet waarderen en benadrukte het belang van discipline en professionaliteit, met name voor jonge spelers die hun weg proberen te vinden in het profvoetbal. Het is duidelijk dat Derksen geen blad voor de mond neemt als het aankomt op zijn kritiek op spelers en ontwikkelingen binnen het Nederlands voetbal.