×
Home Nieuws Livescore

Van Basten haalt keihard uit naar Ajax-spelers: 'Niveau SC Cambuur beter geschikt'

Van Basten haalt keihard uit naar Ajax-spelers: 'Niveau SC Cambuur beter geschikt'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 23:08 uur

Voormalig voetbalicoon Marco van Basten heeft tijdens een uitzending van het programma Rondo flink uitgehaald naar enkele spelers van Ajax. Met name Devyne Rensch moest het ontgelden. Volgens de oud-topspits past de rechtsback beter bij een club van het niveau SC Cambuur.

Van Basten heeft afgelopen zondag de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Ajax (0-0) na een tijdje uitgezet. "Ik heb de tweede helft liever naar Jos, eh, Max Verstappen gekeken. Dat vond ik gewoon leuk. Ajax vond ik niet leuk. Donderdag (Ajax - Ludogorets, red.) heb ik in de tweede helft een filmpje gepakt. Voetbal moet leuk zijn en als ik Ajax zie, vermaak ik me niet meer. Niemand wil de bal hebben. De spelers zijn gewoon niet van goede kwaliteit. Je kunt iedereen de schuld geven, maar de aankopen zijn gewoon niet goed geweest."

Ook over de eigen jeugd van Ajax is Van Basten niet te spreken. "Jorrel Hato is een goede speler, maar Kenneth Taylor is niet van het niveau van Ajax. Devyne Rensch hoort eerder thuis bij Cambuur", vervolgt de zeer kritische Van Basten. "Hij is altijd de dupe van misverstanden. En ze hebben nu Anton Gaaei gekocht. Ik denk niet dat hij veel beter is." De voormalig trainer van Ajax zag echter wel één lichtpuntje. "Josip Sutalo is een goede speler. Hij voelt zich comfortabel in wat hij doet. Maar die Carlos Forbs, die heeft 14 miljoen gekost. Hoe kun je het bedenken om zoveel geld uit te geven?"

Collega-analist Ronald de Boer vraagt zich openlijk af of de nieuwe aanwinsten van Ajax wel beseffen in wat voor sportieve omgeving ze terecht zijn gekomen. "Een jeugdspeler weet dat er druk is als je een keer verliest of gelijkspeelt bij Ajax. Maar hebben die jongens die op het tweede niveau speelden datzelfde gevoel na een gelijkspel bij Fortuna? Ik weet het niet. Of denken ze: ja, jammer? Ik had liever zes toppers gezien en het gat opgevuld met opkomende jeugdspelers."