×
Home Nieuws Livescore

Van Basten: Depay geen echte spits na Roemenië-wedstrijd

Van Basten: Depay geen echte spits na Roemenië-wedstrijd
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 3 juli 2024 07:48 uur

Voormalig topvoetballer Marco van Basten heeft zijn twijfels geuit over de positie van Memphis Depay als een echte spits. Tijdens de recente wedstrijd tegen Roemenië, waarin Depay opnieuw niet uitblonk, heeft Van Basten zijn bedenkingen geuit over de rol van de aanvaller. Volgens de voormalige spits kan het gebrek aan succes van Depay worden toegeschreven aan zijn profiel en speelstijl.

Van Basten, die zelf bekend stond om zijn doeltreffendheid als spits, benadrukte dat Depay niet voldoet aan het traditionele beeld van een klassieke spits. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal suggereert dat Depay mogelijk beter tot zijn recht komt in een andere rol binnen het team, gezien zijn prestaties tijdens de recente wedstrijden.

Depay, die momenteel speelt voor FC Barcelona, heeft wisselende reacties opgeroepen met zijn optredens in het Nederlands elftal. Terwijl sommigen zijn creativiteit en technische vaardigheden prijzen, zijn er ook critici zoals Van Basten die twijfelen aan zijn geschiktheid als spits. Het is duidelijk dat de discussie over de beste positie van Depay in het team nog niet is beslecht en dat zijn prestaties nauwlettend zullen worden gevolgd in de komende wedstrijden.