×
Home Nieuws Livescore

Roemeense bondscoach twijfelt aan toekomst na EK-nederlaag tegen Nederland.

Roemeense bondscoach twijfelt aan toekomst na EK-nederlaag tegen Nederland.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2024 22:08 uur

Na de teleurstellende nederlaag van Roemenië tegen Nederland in de achtste finales van het EK, heeft bondscoach Edi Iordanescu zijn zorgen geuit over zijn toekomst bij de nationale ploeg. De Roemeense coach gaf aan dat de pijnlijke uitschakeling hem aan het denken heeft gezet en dat hij serieus overweegt om zijn positie ter discussie te stellen. De druk op Iordanescu is toegenomen na de vroege exit op het Europese podium, en de fans en media in Roemenië speculeren nu over mogelijke veranderingen in de technische staf.

Iordanescu, die sinds zijn aanstelling als bondscoach heeft gestreefd naar succes met het Roemeense elftal, staat nu voor een cruciale beslissing. De coach heeft aangegeven dat hij de komende dagen met het bestuur zal overleggen over zijn toekomst en dat hij open staat voor alle opties. De Roemeense voetbalbond heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over de situatie, maar de geruchtenmolen draait op volle toeren in de voetbalwereld.

De nederlaag tegen Nederland heeft diepe sporen nagelaten bij zowel de spelers als de staf van het Roemeense nationale team. De teleurstelling over de vroegtijdige uitschakeling op het EK is groot, en de vraag is nu hoe de ploeg zich zal herstellen van deze klap. Met de onzekerheid rondom de positie van bondscoach Iordanescu hangt er een gespannen sfeer rondom het Roemeense voetbal, en de komende periode zal cruciaal zijn voor de toekomst van het nationale team.