×
Home Nieuws Livescore

Marco van Basten en Khalid Boulahrouz verontwaardigd over afmelding Gravenberch voor Jong Oranje

Marco van Basten en Khalid Boulahrouz verontwaardigd over afmelding Gravenberch voor Jong Oranje
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 22:16 uur

In een opmerkelijke wending heeft Marco van Basten zijn ongenoegen geuit over de beslissing van Ryan Gravenberch om af te zeggen voor Jong Oranje. De voormalige winnaar van de Ballon d'Or is van mening dat deze afmelding absoluut niet door de beugel kan en krijgt bijval van niemand minder dan Khalid Boulahrouz.

Op maandag werd bekend dat Gravenberch, ondanks zijn oproep, ervoor heeft gekozen om niet deel te nemen aan Jong Oranje. De jonge middenvelder heeft aangegeven dat hij zich wil focussen op zijn nieuwe avontuur bij Liverpool. Deze beslissing is echter niet in goede aarde gevallen bij bondscoaches Ronald Koeman en Michael Reiziger. "Ik ben het volledig met Van Basten eens", verklaart Van Basten tijdens een interview met Rondo. "Natuurlijk begrijp ik dat hij zich wil richten op Liverpool, maar het is niet netjes ten opzichte van het Nederlandse voetbal en het Nederlands elftal. Hoe oud is hij eigenlijk? Ik vind het gewoon not done, het hoort gewoon niet."

Ook Boulahrouz begrijpt de keuze van Gravenberch niet. "Ik probeer het vanuit zijn perspectief te bekijken. Hij heeft een zwaar jaar gehad bij Bayern en weinig speeltijd gehad. Nu begint hij aan een nieuw hoofdstuk bij zijn nieuwe club. Ergens kan ik het wel begrijpen, maar het Nederlands elftal moet te allen tijde een eer zijn om voor te spelen. Dat geldt natuurlijk ook voor Jong Oranje."

Met deze controversiƫle afmelding van Gravenberch blijft de discussie rondom de loyaliteit van spelers aan het nationale team voortduren. Het is duidelijk dat Van Basten en Boulahrouz van mening zijn dat het vertegenwoordigen van het Nederlands elftal altijd prioriteit moet hebben, ongeacht de omstandigheden. Het is nu aan Gravenberch om zijn keuze te verdedigen en te laten zien dat hij zijn verantwoordelijkheid als jonge talentvolle speler serieus neemt.