×
Home Livescore

Koeman heeft penaltynemers in gedachten voor EK-duel Oranje

Koeman heeft penaltynemers in gedachten voor EK-duel Oranje
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2024 18:08 uur

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn strategie al klaarliggen voor het geval het EK-duel van het Nederlands elftal tegen Roemenië beslist moet worden door strafschoppen. Koeman heeft een selecte groep spelers in gedachten die hij als mogelijke penaltynemers wil inzetten. Daarnaast sluit de coach niet uit dat hij tijdens de verlenging tactische wissels zal doorvoeren om het team optimaal voor te bereiden op een eventuele penaltyserie.

Met het oog op de cruciale fase van het toernooi neemt Koeman geen enkel risico en zet hij alles op alles om zijn spelers mentaal en fysiek voor te bereiden op deze mogelijke scenario's. De bondscoach benadrukt het belang van een goede voorbereiding en het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Het is duidelijk dat Koeman geen enkele steen onberoerd laat om ervoor te zorgen dat Oranje klaar is voor elke eventualiteit tijdens het EK.

De focus ligt nu volledig op de komende wedstrijd tegen Roemenië en de eventuele strafschoppen die daaruit kunnen voortvloeien. Koeman en zijn staf werken nauw samen met de spelers om ervoor te zorgen dat ze mentaal en technisch klaar zijn om de druk van een penaltyserie aan te kunnen. De bondscoach blijft realistisch en weet dat het nemen van strafschoppen een loterij kan zijn, maar hij is vastbesloten om zijn team zo goed mogelijk voor te bereiden op deze mogelijk beslissende momenten.