×
Home Livescore

Van Hooijdonk verbaasd over keuze Koeman voor Bergwijn

Van Hooijdonk verbaasd over keuze Koeman voor Bergwijn
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2024 18:00 uur

In een verrassende wending in de opstelling van het Nederlands elftal zorgde de keuze van bondscoach Ronald Koeman om Steven Bergwijn een basisplaats te geven voor opgetrokken wenkbrauwen bij voetbalanalist Pierre van Hooijdonk. De voormalige spits, werkzaam bij de NOS, uitte zijn verbazing niet alleen over de selectie van Bergwijn, maar ook over de verklaring van Koeman omtrent het passeren van Donyell Malen voor het aankomende duel tegen Roemenië.

Van Hooijdonk, bekend om zijn scherpe analyses, liet weten dat hij het vreemd vond dat Malen niet in de basis staat voor de belangrijke wedstrijd. De jonge aanvaller van PSV heeft de afgelopen periode indruk gemaakt met zijn doelpunten en snelheid, waardoor zijn afwezigheid in de basiself voor de nodige verbazing zorgt bij de voetbalwereld.

De keuzes van Koeman zullen ongetwijfeld onder een vergrootglas liggen, aangezien het Nederlands elftal zich momenteel in een cruciale fase bevindt richting kwalificatie voor het WK. Met Bergwijn in de basis en Malen op de bank lijkt de bondscoach te kiezen voor een andere dynamiek in de aanval, wat voor de nodige discussie zal zorgen onder fans en experts in aanloop naar het duel met Roemenië.