×
Home Livescore

Koeman vertrouwt op fitte Bergwijn in EK-duel

Koeman vertrouwt op fitte Bergwijn in EK-duel
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2024 17:48 uur

In een opvallende zet heeft bondscoach Ronald Koeman de keuze voor Steven Bergwijn in de basis van het EK-duel van Oranje met Roemenië verduidelijkt. Koeman benadrukt zijn vertrouwen in de 26-jarige aanvaller van Ajax, die volgens hem aanzienlijk fitter is geworden. De beslissing om Bergwijn een kans te geven vanaf het begin lijkt te wijzen op een strategische zet van de coach, die gelooft dat de kwaliteiten van de speler van grote waarde kunnen zijn voor het Nederlands elftal.

Bergwijn, die bekend staat om zijn snelheid en technische vaardigheden, heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Koeman tijdens de trainingen. De bondscoach is ervan overtuigd dat Bergwijn in topvorm verkeert en klaar is om zijn stempel te drukken op het EK. Met zijn ervaring en potentieel kan Bergwijn een belangrijke rol spelen in de aanvalslinie van Oranje en voor gevaar zorgen bij de tegenstander.

De keuze voor Bergwijn laat zien dat Koeman bereid is om risico's te nemen en te vertrouwen op spelers die zich bewijzen op het trainingsveld. De aanvaller zelf is vastbesloten om deze kans te grijpen en te laten zien wat hij waard is voor het nationale team. Met de steun van de bondscoach en zijn teamgenoten kijkt Bergwijn uit naar de uitdaging tegen Roemenië en is hij vastberaden om te schitteren op het Europese podium.