×
Home Nieuws Livescore

Jonge voetbalster verovert Eredivisie met verbluffende prestaties en eigen Cruijff Court!

Jonge voetbalster verovert Eredivisie met verbluffende prestaties en eigen Cruijff Court!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 21:32 uur

Tijdens de spectaculaire ceremonie van de Eredivisie Awards op maandagavond werd er een nieuwe ster geboren: Xavi Simons, het onbetwiste talent van het seizoen 2022/23. Met zijn verbluffende prestaties als topscorer van het vorige voetbaljaar, neemt hij de titel over van Jurriën Timber.

Simons, voorheen bekend als een PSV-speler, versloeg zijn concurrenten Milos Kerkez, Million Manhoef, Shurandy Sambo en Kenneth Taylor en werd daarmee bekroond tot Talent van het Jaar. Als beloning ontving hij de prestigieuze Johan Cruijff Award.

Maar dat is niet alles wat deze jonge sensatie te wachten staat. Simons krijgt nu ook de eer om zijn eigen Cruijff Court aan te leggen. Tijdens de uitreiking werd hij toegesproken door niemand minder dan Ruud van Nistelrooij en zijn zusje, wat een onvergetelijk moment was voor de Oranje-international. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt Simons ook nog kans op de titel Speler van het Jaar. Jurriën Timber wist vorig seizoen beide prijzen in de wacht te slepen, dus de druk ligt hoog.

Ruim een jaar geleden verraste Simons vriend en vijand met zijn transfervrije overstap naar PSV. En wat een succesvolle zet bleek dat te zijn! Als middenvelder en aanvaller maakte hij een verpletterende indruk, werd hij gedeeld topscorer van de Eredivisie en maakte hij zelfs zijn debuut voor het Nederlands elftal. Paris Saint-Germain, dat een terugkoopclausule had, kon niet anders dan werk maken van zijn terugkeer. Simons besloot echter om na slechts één seizoen PSV alweer te verlaten en speelt nu op huurbasis bij RB Leipzig.

Met zijn buitengewone talent en indrukwekkende prestaties heeft Xavi Simons de voetbalwereld veroverd. Zijn toekomst ziet er rooskleurig uit en we kunnen niet wachten om te zien wat hij nog meer zal bereiken.