×
Home Nieuws Livescore

Wijnaldum verrast met transfer naar Saudi-Arabië, maar Oranje blijft in beeld!

Wijnaldum verrast met transfer naar Saudi-Arabië, maar Oranje blijft in beeld!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 18:32 uur

Nieuwe en unieke tekst:

In een verrassende wending heeft Georginio Wijnaldum besloten om zijn voetbalcarrière voort te zetten in Saudi-Arabië. Na zijn transfer naar Al-Ettifaq, de club van manager Steven Gerrard, doet de 32-jarige middenvelder nog steeds mee in de overwegingen van het Nederlands elftal. Ronald Koeman, de bondscoach, houdt de deur open voor Wijnaldum, ondanks zijn nieuwe avontuur in het Midden-Oosten.

Wijnaldum, die onlangs werd gespot bij Feyenoord, heeft Paris Saint-Germain verruild voor Al-Ettifaq. Koeman onthult op een persconferentie dat Wijnaldum hem heeft gebeld, maar hij wil niet te veel details prijsgeven. "Gini heeft contact met me opgenomen, maar ik zal er niet te diep op ingaan", zegt Koeman. "Het is duidelijk dat hij moest kiezen tussen trainen met het tweede elftal van PSG en het hebben van een vrij weekend, of daadwerkelijk voetballen. PSG vroeg een aanzienlijk bedrag, waardoor andere Europese clubs hem niet konden of wilden aantrekken."

Hoewel Wijnaldum nu voor Saudi-Arabië heeft gekozen, betekent dit niet dat zijn kansen bij het Nederlands elftal verkeken zijn. Koeman wijst op het feit dat Marcelo Brozovic, Aleksandar Mitrovic en Cristiano Ronaldo ook in Saudi-Arabië spelen en nog steeds voor hun nationale teams uitkomen. "Dus ik sluit niet bij voorbaat uit dat spelers uit Saudi-Arabië opgeroepen kunnen worden", aldus Koeman. "Maar Wijnaldum heeft natuurlijk een lange tijd niet gespeeld. Hij moet weer aan spelen toekomen. Dan zullen we zien hoe het gaat."

Koeman begrijpt de keuze van Wijnaldum, maar hij is wel verbaasd over jongere spelers die ook voor het grote geld in Saudi-Arabië kiezen. "Dat vind ik vreemd, dat is mijn persoonlijke mening. Ik begrijp dat het financiële aspect voor veel spelers belangrijk is, maar persoonlijk zou ik ervoor kiezen om in Europa bij een grotere club te blijven. Maar iedereen moet zijn eigen keuzes respecteren."

Koeman weigert hoe dan ook een oordeel te vellen over de keuze voor Saudi-Arabië. Het land staat bekend om schendingen van de mensenrechten en ligt daarom onder vuur. "Dat is een beslissing die iedereen voor zichzelf moet maken. Er is zoveel mis in de wereld, niet alleen daar, maar ook op andere plaatsen. Als je echt principieel zou zijn, denk ik dat je meerdere plekken zou moeten vermijden."

"Het is niet aan mij om te bepalen wat Wijnaldum wel of niet moet doen, dat is zijn eigen keuze. Hij zou zelf ook liever in Europa spelen", besluit Koeman.