×
Home Nieuws Livescore

Koeman onthult: Oranje kampt met schrijnend tekort aan aanvallend talent!

Koeman onthult: Oranje kampt met schrijnend tekort aan aanvallend talent!
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 18:16 uur

Ronald Koeman teleurgesteld over gebrek aan keuzemogelijkheden in de voorhoede van het Nederlands elftal. De bondscoach betreurt vooral het ontbreken van Memphis Depay, zo onthult hij tijdens een persconferentie in aanloop naar de EK-kwalificatieduels met Griekenland (donderdag) en Ierland (zondag).

Volgens Koeman gooit de afwezigheid van Memphis roet in het eten van zijn plannen. "Als ik er één moet noemen, dan is dat Memphis. Maar helaas zijn we daar al een beetje aan gewend", verklaart hij. "Hij is niet voor niets de topscorer van dit team. Memphis in topvorm is een grote aanwinst voor het Nederlands elftal. Zijn blessuregevoeligheid heeft in principe geen invloed op zijn positie bij het nationale team, maar hij moet wel langere tijd wedstrijden kunnen spelen."

Naast Memphis is ook Steven Bergwijn geblesseerd. Bovendien hebben Luuk de Jong en Vincent Janssen zelf bedankt voor Oranje. Daarnaast is er weinig nieuw talent dat zich aandient. "Ik begrijp niet waarom er zo weinig aanvallers doorbreken. Over het algemeen zijn het allemaal nummer tien spelers en verdedigers. Ik denk dat zelfs Ajax al geruime tijd op zoek is naar de nieuwe Kluivert. Brian Brobbey lijkt ook een lastige situatie te hebben, hij speelt niet altijd maar heeft wel het potentieel om een goede spits te worden. We hebben een lijst met alternatieven voor veel posities, maar voorin is dat beperkt."