×
Home Livescore

Roemeense bondscoach Iordanescu ziet Roemenië als underdog.

Roemeense bondscoach Iordanescu ziet Roemenië als underdog.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 1 juli 2024 22:48 uur

De bondscoach van het Roemeense nationale voetbalteam, Edi Iordanescu, heeft zich voorafgaand aan het aankomende duel met het Nederlands elftal in de achtste finale van het EK duidelijk gepositioneerd als underdog. Tijdens de persconferentie die plaatsvond in München, een dag voor de wedstrijd, liet Iordanescu weten dat hij zich voorbereidt op een 'extreem zware wedstrijd'. Met deze uitspraken lijkt de Roemeense coach de druk van zijn team af te willen halen en de favorietenrol bij Oranje neer te leggen.

Iordanescu, die bekend staat om zijn strategische aanpak en tactisch inzicht, lijkt te beseffen dat zijn team een uitdaging van formaat staat te wachten tegen het sterke Nederlandse elftal. Door de focus te leggen op de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd, hoopt de bondscoach wellicht zijn spelers te motiveren om tot het uiterste te gaan en voor een verrassing te zorgen.

De Roemeense ploeg zal ongetwijfeld gemotiveerd zijn om te laten zien wat ze waard zijn tegen Oranje, dat tot nu toe indruk heeft gemaakt tijdens het EK. Met spelers als Ciprian Tatarusanu en Vlad Chiriches in de gelederen, beschikt Roemenië over ervaren krachten die in staat zijn om het elke tegenstander lastig te maken. Het belooft dan ook een boeiende strijd te worden tussen de underdog Roemenië en het favoriete Nederland.