×
Home Livescore

Koeman lacht om vergelijking met Rinus Michels in 1988

Koeman lacht om vergelijking met Rinus Michels in 1988
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 1 juli 2024 21:08 uur

Ronald Koeman streeft ernaar om in de voetsporen van de legendarische Rinus Michels te treden als bondscoach van het Nederlands elftal. De vergelijking met Michels, die in 1988 succesvol was met Oranje, is echter voor Koeman een brug te ver. Tijdens een persconferentie ter voorbereiding op de wedstrijd tussen Roemenië en Nederland, zorgde een journalist per abuis voor een komisch moment.

De huidige bondscoach kon zijn lach niet bedwingen toen de journalist hem per ongeluk aanzag voor Rinus Michels. Hoewel Koeman de ambitie heeft om net zo'n prestatie neer te zetten als Michels destijds, benadrukte hij dat hij en Michels niet dezelfde persoon zijn. De vergissing zorgde voor een luchtige sfeer tijdens de persconferentie, waar Koeman met een knipoog reageerde op de onbedoelde verwarring.

Met zijn eigen visie en aanpak hoopt Koeman het Nederlands elftal naar nieuwe successen te leiden. Hoewel hij de erfenis van voorgangers zoals Michels respecteert, is hij vastbesloten om zijn eigen stempel te drukken op het team. De anekdote van de persconferentie zal ongetwijfeld bijdragen aan de folklore rondom Koeman als bondscoach en zijn streven naar grootsheid met Oranje.