×
Home Nieuws Livescore

Ronald Koeman smeekt Luuk de Jong om terug te keren naar Oranje!

Ronald Koeman smeekt Luuk de Jong om terug te keren naar Oranje!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 17:16 uur

Ronald Koeman heeft geen enkele moeite gedaan om Luuk de Jong van gedachten te veranderen. De spits van PSV heeft vriendelijk bedankt voor het Nederlands elftal, maar de deur staat nog altijd wijd open voor hem. Tijdens een persconferentie flirtte de bondscoach openlijk met De Jong.

"Luuk en ik hebben een goed gesprek gehad toen hij me belde om definitief af te zeggen. Hij had zijn redenen en ik heb die geaccepteerd", vertelt Koeman. "Als hij besluit om terug te komen, weet hij me te vinden. De keuze ligt bij hem, want de speler heeft de beslissing genomen om te stoppen. Als dat verandert, is ons contact zo goed dat hij me zeker zal bellen. Voor mij staat de deur altijd open, maar de bal ligt bij hem."

Koeman geeft toe dat hij De Jong graag in het Nederlands elftal zou hebben. "In mijn vorige periode was Luuk altijd onderdeel van de selectie. Daar zit het antwoord wel in. Ik heb Luuk naar Barcelona gehaald, dus als hij iets terug wil doen, weet hij wat hij moet doen", grapt de bondscoach.

De spelers van het Nederlands elftal zijn maandag bijeen gekomen in Zeist. Donderdag staat de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland op het programma in Eindhoven, gevolgd door een uitwedstrijd tegen Ierland drie dagen later.