×
Home Livescore

Koeman onthult waarom Frimpong niet geselecteerd werd, maar er is hoop!

Koeman onthult waarom Frimpong niet geselecteerd werd, maar er is hoop!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 17:08 uur

Ronald Koeman heeft laten weten dat Jeremie Frimpong nog steeds in de picture staat bij het Nederlands elftal. De talentvolle vleugelverdediger van Bayer Leverkusen zal echter niet worden opgeroepen voor de komende interlands tegen Griekenland en Ierland. Volgens de bondscoach bevindt Frimpong zich momenteel op het 'strafbankje'.

Tijdens een persconferentie werd Koeman opnieuw gevraagd naar de situatie rondom Frimpong. "Ik raak er niet vermoeid van. In de vorige periode was hij in beeld, maar ik heb toen ook uitgelegd waarom hij niet werd opgeroepen. Dat had te maken met het feit dat we met vier verdedigers speelden. Ik had Denzel Dumfries en Lutsharel Geertruida tot mijn beschikking", aldus de keuzeheer.

Frimpong besloot vervolgens zelf om af te zien van een selectie voor Jong Oranje. Dit viel niet in goede aarde bij de KNVB. "Inmiddels heeft Nigel de Jong (directeur topvoetbal, red.) namens de KNVB met Frimpong gesproken. We zijn uiteraard niet blij met spelers die afzeggen bij Jong Oranje. Wij vinden dat spelers altijd beschikbaar moeten zijn. Nigel heeft hierover met hem gesproken. Frimpong wil nog steeds graag uitkomen voor het Nederlands elftal, maar binnen de KNVB hebben we hem laten weten dat hij niet oproepbaar is voor deze periode in september."

"Je kunt dit als een soort straf zien", bevestigt Koeman. "Ik vind dat spelers een verplichting hebben om uit te komen voor welk vertegenwoordigend elftal dan ook. Als je denkt dat je kunt afzeggen bij Jong Oranje en vervolgens overmorgen weer beschikbaar wilt zijn voor het Nederlands elftal, dan denk je niet zoals wij over internationals denken. Hij begrijpt dat. Hetzelfde geldt voor Gravenberch. Ook daar zijn we niet blij mee. Ik begrijp het allemaal wel, maar goede prestaties bij Jong Oranje kunnen ook deuren openen."

Frimpong is ondertussen uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen in Duitsland. De 22-jarige verdediger heeft al één doelpunt op zijn naam staan en heeft daarnaast drie assists gegeven. Met Leverkusen staat hij na drie speelrondes bovenaan in de Bundesliga.