×
Home Nieuws Livescore

Vangelis Pavlidis verruilt AZ voor Benfica voor 20 miljoen.

Vangelis Pavlidis verruilt AZ voor Benfica voor 20 miljoen.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 1 juli 2024 15:32 uur

De Griekse aanvaller Vangelis Pavlidis heeft besloten om zijn tijd bij AZ definitief af te sluiten en een nieuw hoofdstuk te beginnen bij Benfica. De transfer van Pavlidis naar de Portugese club is maandag officieel bevestigd door zowel AZ als Benfica. De spits zal naar verluidt zo'n twintig miljoen euro opleveren voor de Alkmaarse club, waarmee hij een van de duurste uitgaande transfers in de geschiedenis van AZ wordt.

Pavlidis, die bekend staat om zijn doelgerichtheid en technische vaardigheden, heeft indruk gemaakt in de Eredivisie met zijn prestaties voor AZ. De Griekse international wist regelmatig het net te vinden en was een belangrijke speler voor de ploeg. Zijn overstap naar Benfica markeert een nieuwe uitdaging in zijn carrière en biedt hem de kans om zich verder te ontwikkelen op het hoogste niveau van het Europese voetbal.

Voor AZ betekent het vertrek van Pavlidis een verlies van een belangrijke speler, maar de club zal ongetwijfeld trots zijn op de ontwikkeling die de Griek heeft doorgemaakt tijdens zijn tijd in Alkmaar. Met de opbrengst van de transfer kan AZ mogelijk investeren in versterkingen voor het team en zo de concurrentie in de Eredivisie blijven aangaan. De fans zullen Pavlidis echter missen en zullen hem dankbaar zijn voor zijn bijdrage aan de club.

De transfer van Vangelis Pavlidis naar Benfica markeert het einde van een tijdperk voor de Griekse spits bij AZ, maar opent tegelijkertijd nieuwe deuren en mogelijkheden voor hem in Portugal. Het is een stap die zowel voor Pavlidis als voor AZ grote gevolgen heeft, maar die ook laat zien dat talent en hard werk beloond worden in de wereld van het voetbal.