×
Home Nieuws Livescore

Brian Brobbey mist interlands door mysterieuze blessure, vervanger met exotische naam opgeroepen!

Brian Brobbey mist interlands door mysterieuze blessure, vervanger met exotische naam opgeroepen!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 16:48 uur

Jonge voetbaltalent Brian Brobbey heeft helaas een onfortuinlijke blessure opgelopen tijdens de spannende Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en Fortuna Sittard (0-0). Als gevolg hiervan zal de 21-jarige spits de komende interlandperiode bij Jong Oranje aan zich voorbij moeten laten gaan.

Ajax heeft op maandag bekendgemaakt dat Brobbey in Amsterdam zal blijven om te herstellen. De exacte ernst van de blessure is op dit moment nog niet duidelijk. Jong Oranje-bondscoach Michael Reiziger heeft Ryan Flamingo opgeroepen als vervanger voor Brobbey. Daarnaast is Emmanuel Emegha ook een mogelijke optie voor de aanvalslinie. Eerder moest Reiziger ook al Ryan Gravenberch laten afhaken, omdat de middenvelder zich wil focussen op zijn nieuwe club Liverpool.

Brobbey moest zondag na een uur spelen geblesseerd het veld verlaten in Sittard. Hierdoor zal hij de interlands van Jong Oranje tegen Moldavië (8 september) en Noord-Macedonië (12 september) moeten missen. Normaal gesproken is de Ajax-aanvaller een vaste waarde in het team van de Nederlandse beloften. In zeventien wedstrijden wist hij maar liefst negen keer het net te vinden.