×
Home Nieuws Livescore

Extinction Rebellion blokkeert A10 bij EK-winst Oranje

Extinction Rebellion blokkeert A10 bij EK-winst Oranje
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 1 juli 2024 12:48 uur

Als het Nederlands elftal erin slaagt om Europees kampioen te worden, staat Extinction Rebellion klaar om actie te ondernemen. De activistische groep heeft aangekondigd dat ze de A10 zullen blokkeren tijdens de huldiging van Oranje. De reden voor deze opmerkelijke actie is het eisen dat ING, de hoofdsponsor van het nationale team, onmiddellijk alle banden met de fossiele industrie verbreekt.

Extinction Rebellion is vastbesloten om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis en de rol die grote bedrijven spelen in het in stand houden ervan. Door de A10 te blokkeren tijdens de huldiging van het Nederlands elftal, hopen de activisten de druk op ING te vergroten en hen te dwingen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun investeringen.

De aankondiging van Extinction Rebellion heeft voor verdeelde reacties gezorgd. Terwijl sommigen de actie steunen als een noodzakelijke stap om klimaatactie te bevorderen, zijn anderen van mening dat een sportevenement niet het juiste moment is om politieke boodschappen te uiten. Hoe dan ook, de dreiging van een A10-blokkade tijdens de huldiging van Oranje voegt een onverwacht element toe aan de mogelijke viering van een Europees kampioenschap voor Nederland.