×
Home Livescore

Pierre van Hooijdonk: Memphis Depay als aanvallende middenvelder

Pierre van Hooijdonk: Memphis Depay als aanvallende middenvelder
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2024 23:56 uur

Voormalig voetballer en analist Pierre van Hooijdonk heeft zijn visie gedeeld over de opstelling van het Nederlands elftal voor de achtste finale tegen Roemenië. Van Hooijdonk pleit ervoor dat Memphis Depay in deze cruciale wedstrijd als de meest aanvallende middenvelder van Oranje begint. De voormalige spits van het Nederlands elftal is van mening dat Depay zijn kwaliteiten het beste kan benutten op de positie van nummer 10.

Met zijn jarenlange ervaring in het internationale voetbal, heeft Van Hooijdonk een gedurfde keuze gemaakt door Depay op deze positie te plaatsen. De creativiteit en doelgerichtheid van Depay zouden volgens de analist perfect tot uiting komen in de rol van aanvallende middenvelder. Door Depay op nummer 10 te positioneren, hoopt Van Hooijdonk dat het Nederlands elftal meer aanvallende impulsen kan geven en zo de tegenstander onder druk kan zetten.

De suggestie van Van Hooijdonk om Depay als aanvallende middenvelder op te stellen, zorgt voor de nodige discussie onder voetbalfans en experts. Het is een gedurfde zet van de analist, maar gezien de kwaliteiten van Depay zou dit wel eens de sleutel tot succes kunnen zijn voor Oranje in de achtste finale tegen Roemenië. Het is nu aan bondscoach Frank de Boer om te bepalen of hij het advies van Van Hooijdonk ter harte neemt en Depay daadwerkelijk op nummer 10 laat spelen in deze belangrijke wedstrijd.