×
Home Livescore

België met moeite naar achtste finales EK voetbal

België met moeite naar achtste finales EK voetbal
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2024 20:08 uur

Het Belgische voetbalelftal heeft zich op een ietwat moeizame manier weten te plaatsen voor de achtste finales van het EK. In een gelijkspel tegen Oekraïne in Stuttgart wist de ploeg onder leiding van bondscoach Domenico Tedesco zich als tweede in Groep E te kwalificeren voor de knock-outfase. Hoewel de wedstrijd doelpuntloos eindigde, was het resultaat voldoende om door te gaan naar de volgende ronde, waar ze het op zullen nemen tegen Frankrijk.

Het was geen sprankelende vertoning van de Belgen, die normaal gesproken bekendstaan om hun aanvallende spel en doelpunten. De ploeg leek niet in topvorm te verkeren en slaagde er niet in om het net te vinden tegen een stug verdedigend Oekraïne. Desondanks was het punt genoeg om de achtste finales veilig te stellen, zij het met wat minder overtuiging dan verwacht.

Met de confrontatie tegen Frankrijk in het vooruitzicht zal België zich moeten herpakken en laten zien wat ze echt in huis hebben. De regerend wereldkampioen zal een geduchte tegenstander zijn, en de Belgen zullen alles uit de kast moeten halen om een plek in de kwartfinales veilig te stellen. Het belooft een spannende strijd te worden tussen twee Europese grootmachten op het voetbalveld.