×
Home Nieuws Livescore

Been bekritiseert matig middenveld Feyenoord na verlies Johan Cruijff Schaal

Been bekritiseert matig middenveld Feyenoord na verlies Johan Cruijff Schaal
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 4 augustus 2023 22:36 uur

Been onthult zwakke plek Feyenoord: 'Zeer teleurstellend, het duurde veel te lang'

Volgens Mario Been laat het middenveld van Feyenoord veel te wensen over. De landskampioen, die vrijdagavond de Johan Cruijff Schaal verloor van PSV, heeft volgens de analist van ESPN op het middenveld flink ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen.

"Vandaag vond ik het middenveld van Feyenoord echt zeer teleurstellend. Het duurde allemaal veel te lang. Wieffer (Mats, red.) en Zerrouki (Ramiz, red.), het lijkt allemaal een beetje op elkaar", aldus Been na afloop bij ESPN. "Het tempo lag ook veel te laag. Wat betreft de nummer 10 positie, Stengs (Calvin, red.) werd gewisseld en daar kwam Timber (Quinten, red.) te spelen. Daar kwam eigenlijk te weinig uit. Ik denk dat PSV verdiend heeft gewonnen, mede door de wissels die ze konden brengen."

Feyenoord nam deze zomer afscheid van Orkun Kökcü en Sebastian Szymanski, wat volgens Been een groot gemis is. "Het team is minder compleet dan vorig jaar. Als je kijkt naar Kökcü en Szymanski, dat waren andere spelers, vooral op het gebied van scorend vermogen. Een schot van afstand zie je nu bijna niet meer. Met Wieffer en Zerrouki heb je spelers die ver terugzakken. Dan heb je een nummer 10 nodig die dicht bij de spitsen speelt, maar die was er niet."