×
Home Nieuws Livescore

Van der Gijp: Memphis Depay verdient vertrouwen Oranje

Van der Gijp: Memphis Depay verdient vertrouwen Oranje
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2024 11:16 uur

Na de teleurstellende nederlaag van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3) op het EK, heeft René van der Gijp zich uitgesproken over Memphis Depay. De dertigjarige aanvaller verdient volgens de voetbalanalist het vertrouwen van het team. Van der Gijp breekt een lans voor Depay, die ondanks de tegenvallende resultaten van Oranje, volgens hem van onschatbare waarde is voor het elftal.

Depay, die momenteel speelt voor FC Barcelona, heeft in het verleden laten zien dat hij een belangrijke speler is voor het Nederlands elftal. Zijn creativiteit, snelheid en scorend vermogen maken hem een geduchte tegenstander voor elke verdediging. Ondanks de kritiek die hij soms te verduren krijgt, gelooft Van der Gijp dat Depay de kwaliteiten heeft om het team naar succes te leiden.

Met het oog op de volgende wedstrijd van Oranje op het EK, zal het vertrouwen in Depay wellicht een boost krijgen. De aanvaller zal ongetwijfeld gemotiveerd zijn om te laten zien wat hij waard is en zijn stempel te drukken op het toernooi. Het is aan bondscoach Frank de Boer om te bepalen hoe hij Depay inzet en of hij het vertrouwen van Van der Gijp deelt.