×
Home Nieuws Livescore

Koeman verbaasd over dramatische Veerman in EK-wedstrijd.

Koeman verbaasd over dramatische Veerman in EK-wedstrijd.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 25 juni 2024 21:40 uur

In het EK-duel tussen Nederland en Oostenrijk heeft Ronald Koeman zijn verbazing geuit over de teleurstellende prestatie van Joey Veerman. De middenvelder van het Nederlands elftal beleefde een totale off-day en wist niet zijn gebruikelijke niveau te halen. Koeman, die als bondscoach aan het roer staat, besloot Veerman al na een halfuur te wisselen ten gunste van Xavi Simons.

De keuze van Koeman om Veerman vroeg in de wedstrijd naar de kant te halen, zorgde voor de nodige opschudding onder de fans en analisten. Veerman, die normaal gesproken een belangrijke schakel is op het middenveld, kon tegen Oostenrijk niet zijn stempel drukken en leek moeite te hebben met het spel. De wissel betekende een opvallende ingreep van Koeman, die hoopte met Simons meer controle op het middenveld te krijgen.

Na afloop van de wedstrijd gaf Koeman aan dat hij de prestatie van Veerman niet kon verklaren. De coach benadrukte dat het belangrijk is dat elke speler op topniveau presteert, zeker in een toernooi als het EK. Veerman zal de komende dagen de kans krijgen om zich te revancheren en te laten zien dat hij wel degelijk van waarde kan zijn voor Oranje. De druk zal echter toenemen, gezien de hoge verwachtingen die er zijn van het Nederlands elftal in dit toernooi.