×
Home Nieuws Livescore

Oranje teleurgesteld na verlies tegen Oostenrijk in EK

Oranje teleurgesteld na verlies tegen Oostenrijk in EK
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 25 juni 2024 20:32 uur

Het Nederlands elftal heeft een teleurstellende afsluiting van de groepsfase van het EK beleefd. Oranje leed een pijnlijke 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk, waardoor ze als derde eindigden in Groep D. Deze onverwachte wending betekent dat Nederland zich nu moet voorbereiden op de achtste finales, waar ze mogelijk een zware tegenstander zullen treffen.

De fans van het Nederlandse voetbal waren vol hoop en verwachting toen Oranje aan het EK begon, maar de laatste wedstrijd van de groepsfase bracht een bittere nasmaak met zich mee. De nederlaag tegen Oostenrijk zorgde voor een domper in het kamp van de Nederlandse spelers en supporters. Nu rest hen niets anders dan zich te richten op de volgende fase van het toernooi.

Met de achtste finales in het vooruitzicht, staat Nederland voor een uitdagende taak. Als nummer drie van Groep D zullen ze moeten vechten voor een plek in de kwartfinales tegen mogelijk een sterke tegenstander. De druk ligt nu op de schouders van bondscoach Frank de Boer en zijn team om zich te herpakken en te laten zien wat ze waard zijn in de knock-outfase van het EK.